dimarts, 4 de novembre del 2008

Rutes...

Estimat bloc:

Des de fa uns mesos, resulta que el Dani està desenvolupant una pàgina web que pot ser força interessant... i m'ha demanat que hi col·labori. Es tracta d'un web de rutes per Catalunya. Encara no està en funcionament, però la idea és recopilar rutes que es puguin fer a peu (més endavant potser ens dediquem a recopilar rutes en BTT o cotxe). El Dani s'ocupa de la part tècnica (el disseny gràfic i la programació del web) i a mi m'ha tocat ocupar-me dels continguts, és a dir, de redactar* les rutes.

Vaig començar redactant la Ruta Modernista que vam fer a Reus, i ara ja en tinc fetes un parell més... La feina no és difícil, però és llarga. La veritat és que redactant les rutes que hem fet, o bé reescrivint les rutes dels llibres que tenim, em vénen unes ganes boges d'agafar una motxilla i sortir a prendre l'aire... Ara redactava una ruta pels Aiguamolls de l'Empordà (que em fa vergonya d'admetre que no hi he estat mai) i jo ja m'hi trobava... Però, és clar, jo m'hi trobava, amb el solet... Amb una temperatura agradable (ni massa fred ni massa calor), amb una lleugera brisa, poca gent, el cel sense cap núvol... A veure si arriba aviat la primavera, s'allarga el dia i podem començar a fer totes aquestes rutes... que se m'està fent la boca aigua només de pensar-hi! És que el fred i jo no som gaire bons amics... Jo hivernaria, com els óssos!

Bé, quan tinguem el web publicable, ja us passaré l'adreça. Ara només hi diu "En construcció"... :) O com diria l'Ansar: "Estamos trabajando en ello" (poseu-hi entonació mariachi).

*redactar = agafar un text de qualsevol font d'informació mínimament fiable (llibre, fulletó, Wikipedia) o conjunt de fonts d'informació, reescriure'l, i si convé posar-hi cullerada de collita pròpia.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

buè, tu ves-hi treballant que les famílies tenim força necessitat d'aquestes coses.
Per cert, dins de la web del gencat, a l'apartat de turisme hi ha un enllaç al què es diu "rutes del palau robert" o alguna cosa així, que està força bé.
Ho dic per si has de "redactar" alguna ruta, doncs allà hi ha força informació i fiable... :)
fins aviat!

Anònim ha dit...

Sí, ja la conec la pàgina del Palau Robert ;) I la biblioteca del barri té un repertori prou interessant de llibres de rutes que no donem l'abast per escannejar-les :P

Anònim ha dit...

Jo col-laboraré i fins i tot us puc arribar a finançar part del projecte.....PERÒ, dins d'aquestes rutes hi ha d'haver rutes per grups de gent gran, per les sortides dels diumenges amb les següents caracteristiques: que gran part del grup no hi hagi estat, que acceptin "gent gran", que no sigui car, que sigui maco, que expliquin coses, hi hagi restaurants per menjar moooooolt i pagar poc, es donguin "gotes" després de dinar, usease poguer fer uns carajillets, no sigui gaire lluny (màxim 150 kms)..... i d'altres condicionants que els grups em demanen i ara mateix no em venen al cap.

I després diuen que els que treballem al ram del turisme som uns privilegiats !!!! grrrrrrrr

De totes maneres trobo que la idea es molt bona !!!

Joan C.

Anònim ha dit...

Hehehe Mira, justament ara estic escrivint una ruta per Mont-Roig del Camp que tinc moltes ganes de fer-la perquè té molt bona pinta, i suposo que seria apta per a gent gran! Si la gent gran no té problemes per caminar 5 o 6 kilòmetres... La intenció és anar posant a poc a poc restaurants que hi hagi per la zona, allotjaments, llocs d'interès (museus i llocs visitables) i anar ampliant la info a poc a poc... De moment, les rutes seran això, descripcions de rutes, no massa difícils que pugui fer tota la família (nens i avis inclosos) :) Després, ja ho anirem veient...