dilluns, 25 de gener de 2010

Ordinador... nou?


Estimat bloc:

La setmana passada, dijous, l'ordinador es va tornar boig... va fer el tonto durant tot el matí, el vaig haver de reiniciar 3 o 4 vegades, i al migdia em vaig quedar directament sense poder navegar per internet ni rebre ni enviar e-mails. Estava convençuda que tenia un virus immens, com feia temps que m'imaginava, perquè l'ordinador anava tot el dia estressat, encara que no tingués cap programa engegat.

El Dani va venir amb un CD per passar un antivirus només d'engegar l'ordinador, però res... Després de 2 hores d'escanneig va trobar un virus, que un cop esborrat l'arxiu, i quan representa que ja estava tot net, el problema continuava igual, l'ordinador rascava i no es podia connectar. Vaig acabar la feina que havia d'enviar el divendres a les 8 del matí, i vam decidir que intentaríem solucionar-ho el divendres. Mentrestant, treballava amb el portàtil vell del Dani al costat, que sí que es connectava, però que de tant en tant es reiniciava sense més ni més, de vegades 3 o 4 vegades seguides sense deixar-te fer res... Ja us podeu imaginar que la situació era una mica precària...

Divendres a la tarda, després d'intentar sense èxit instal·lar un adaptador WiFi, vam prendre una decisió difícil: ho esborrem tot i ho tornem a instal·lar. Buf!!

Així que dissabte al matí, la primera feina era copiar tot el que volia conservar de la unitat C: (afortunadament els documents i tota la feina estan a la D: i això no s'havia de tocar). Òbviament, hi ha coses que em vaig oblidar de copiar i que he perdut, però si no recordo malament, no hi havia res d'important...

Un cop copiat tot el necessari tocava allò de formatar el disc dur... allò que fa tanta por... I després instal·lar-ho tooooooooooot de nou... El Windows amb tots els controladors (per la pantalla, pel teclat, pel no sé què més), l'Office, tots els programes de traducció assistida, el Translation Office, l'Acrobat... sembla mentida la de coses que arriben a ser "imprescindibles" per a treballar!

Total, entre el Dani i jo, hem estat tot el cap de setmana davant de l'ordinador, però ara és com si tingués un ordinador nou. No triga 10 minuts en engegar, no rasca tot el dia com si estigués calculant un altre decimal del número pi. Torna a funcionar com quan el vaig comprar!!

Ara encara queden programes per instal·lar, però això ja ho aniré fent a poc a poc...