divendres, 3 d’abril del 2009

El noi del pijama de ratlles

Estimat bloc:

Fa unes setmanes vaig acabar de llegir El noi del pijama de ratlles de John Boyne i puc dir que m'ha agradat molt. És senzill, és ràpid de llegir, i com que tot està explicat des de la perspectiva d'un nen de 9 anys, com menys saps de la història, més et sorprèn tot plegat. El nen és fill d'un alt càrrec militar a les ordres de Hitler, però el nen no sap res de res del que passa al seu país... perquè és un nen, i perquè és blanc i fill de militar i per tant, viu aliè a tots els problemes que pateixen la resta de nens que no són com ell. El que més sorprèn (almenys a mi em va sorprendre) és que és un nen molt ben educat, sap que no ha d'interrompre als grans quan parlen, sap que no pot molestar al pare quan està treballant... Llegiu-vos-el. No dóna la típica visió fosca i morbosa de l'època nazi i dels camps de concentració, perquè el nano senzillament no sap res de tot això. De fet, el terme "camp de concentració" i "nazi", crec que no surten en tot el llibre. El nen té 9 anys, i té tota la innocència que pot tenir un nen d'aquesta edat.

Ara, el final em va deixar amb la boca oberta i la pell de gallina. Y hasta aquí puedo leer, que si no l'heu llegit no us vull espatllar el final, que no tindria gràcia.

Res més, si el llegiu, espero que us agradi.

2 comentaris:

Grigri ha dit...

EEEEEEEiiii!!! sort que no ho has fet perquè li vaig regalar al meu compi el Sant Jordi 2008 i la veritat és que el tinc allà per llegir-lo quan pugui... Si fins ara no l'he agafat és perquè em temia una història d'allò més trista i no m'hi he vist en cor. Ja vaig fer l'esforç d'agafar la Lladre de Llibres i, tot i que tampoc és un súper-dramón, té els seus moments de llagrimeta que et fan posar la pell de gallina...

Jo aquesta setmana he acabat un altre llibre, n'he penjat el comentari al bloc perquè m'ha agradat molt, i n'he començat un que es diu "El conte número Tretze" que pinta força bé..entretingut.
Quan l'acabi agafaré el noi del pijama de ratlles, m'has convençut!

una abraçada.

martachka ha dit...

Ja me'n diràs el què... Jo ara estic amb un llibre d'entrevistes al Xavier Sala i Martín. Quin crack aquest home!! Llàstima que el llibre estigui farcit de faltes...