dimarts, 15 de juliol del 2008

Abans de vacances, s'acaba el món...

Estimat bloc:

Sembla que ara que s'acosten les vacances s'acaba el món... tot ha d'estar acabat per abans de vacances... perquè així sigui el que sigui, sigui urgent o no, es pugui estar sobre la taula del client tooooooot el mes d'agost.

Ara és l'època que et truca tothom, fins i tot clients que no t'havien trucat mai, o que fa mesos que no et truquen, i resulta que tenen un projecte llarg, urgent i que si el tinguessis per demà els faries un favor molt gran... Clar, perquè així ells poden marxar de vacances tranquils i deixar la teva feina sobre la seva taula (deu ser com l'arròs, que diuen que reposat és més bo...) per repassar-la quan tornin de vacances, que amb la síndrome post-vacacional no tindran massa ganes de fer res... I tu, hauràs de començar les vacances, encara amb la taquicàrdia de les contra-rellotges que has de fer cada dia per a poder lliurar totes les feines a temps i amb unes ulleres fins als peus.

I amb els amics passa el mateix que amb la feina... "a veure si ens veiem abans de vacances!", que penses, si fa 8 mesos que no ens veiem, potser que esperem unes setmanes més i així ja ens expliquem com han anat les vacances, no? Doncs, no! Just abans de vacances, tu tens una feinada de por que ningú no es mirarà fins al setembre, has de pensar en comprar les coses que et falten abans de marxar (que si maletes, que si unes bambes, que si uns pantalons, que si la tarjeta sanitària europea, que si no tindré calcetes suficients per les 2 setmanes de vacances, que si hem de canviar diners, que quants diners canviem... una altra feinada de por), i a més has de començar a donar hora a tots els amics que fa mesos que no veus, perquè si no us veieu abans de vacances s'acaba el món... i després no us tornareu a veure fins abans de finals d'any (una altra època de presses en què també s'acaba el món).

I clar, després de tot l'estrès, pre-vacacional, unes vacances de relax... en un lloc tranquil... Què va!! Te'n vas a Londres (que a l'estiu hi ha poca gent) a passejar amunt i avall, a veure tantes coses com puguis en un sol dia, i després, cap a Escòcia: ruta amb cotxe, tot el dia amunt i avall, obre paraigües, tanca paraigües, para aquí, fes una foto allà, "okamaku!", torna a parar, "i si anem a aquell castell que ens han dit que està tan bé", maletes amunt, maletes avall, realment no tenia prou calcetes per les 2 setmanes de vacances...

Però, les vacances han valgut la pena perquè has aconseguit desconnectar i t'oblides de l'estrès de la feina substituint-lo amb l'estrès de les vacances (força més agradable, tot s'ha de dir). I després de les vacances, comença l'època de descans... l'època de la síndrome post-vacacional :)