dimarts, 26 de març del 2013

Habemus diabetis

Estimat blog:

Doncs, això, ahir vaig anar a buscar els resultats de la segona corba de glucèmia i no ha sortit perfecta :( El ginecòleg ja em va advertir, només que surtin 2 resultats patològics en 2 anàlisis consecutives vol dir que sóc diabètica. A la primera corba va sortir 1 resultat alt, per tant, ara havien de sortir tots 4 resultats perfectes i també n'ha sortit 1 d'alt. Conclusió: habemus diabetis.

I això vol dir que he d'anar a l'endocrinòleg (endocrí per als amics) i que em digui què he de fer. Així que ja he demanat hora, sense esperar a ensenyar els resultats de l'anàlisi al ginecòleg... però resulta que l'endocrí no té cap hora lliure fins al 25 d'abril. A veure la setmana que ve què hi diu el ginecòleg, però ja veig que hauré de buscar-me un endocrí en algun altre centre, no crec que sigui bo esperar 1 mes per veure què he de fer tenint diabetis gestacional i estant de gairebé 7 mesos, no creieu? De moment, faré bondat absoluta. Pocs hidrats de carboni, zero dolços, zero mona, molta verdureta, peix i carn a la planxa... Allò que se'n diu fer dieta estricta :)

Com que m'he engreixat relativament poc durant tot l'embaràs (uns 10 kg), si ara faig dieta, acabaré l'embaràs amb un tipet... hehehe Tot sigui per les meves baldufetes...

6 comentaris:

Sança ha dit...

No pateixis per això: tinc una coneguda (la xicota d'un amic del meu home) que té el mateix i, si fas bondat, la cosa rutlla. Ara bé, sí que crec que hauries de fer-t'ho mirar abans, perquè un mes és massa.
El que em sobta és que vas per la privada. I tant donat hora per tan tard?!!!

martachka ha dit...

Sí, he demanat hora a l'endocrí que hi ha al mateix centre on tinc el ginecòleg, perquè puguin estar coordinats, i la resposta de la noia de la recepció va ser "el doctor ve cada 15 dies i està tot ple". Com que dimecres que ve tinc hora al ginecòleg, ja li ho comentaré, a veure si ell pot fer "pressió" perquè em visitin abans... i si no, me'n busco un altre directament.

Sança ha dit...

Així doncs, mentrestant, què fas? Segueixes alguna dieta aproximada per mitigar aquesta diabetis estacional o com t'ho manegues?

martachka ha dit...

Mentrestant el que faig és controlar els hidrats de carboni que menjo.

Ma mare té diabetis 2, per tant ja sé una mica de què va la història: sucres i dolços totalment prohibits; arròs, pasta i llegums amb moderació (un cop per setmana i poca quantitat), vigilar amb la fruita més dolça, i molta verdura i carn i peix a la planxa. O sigui, allò que se'n diu fer dieta estricta. També ho hauria d'alternar amb exercici regular. Vaig a la piscina un o dos cops per setmana, i vaig trobant temps per sortir a caminar una estona cada dia...

Suposo que l'endocrí em donarà una dieta més ben orientada i no sé si m'hauré de punxar per controlar com porto el sucre o no caldrà, perquè realment l'alteració és mooooolt poqueta, però hi és!

Sança ha dit...

Ahir vaig veure la xicota de l'amic del meu home (ja ha tingut la criatura) i es veu que és parir i desaparèixer la diabetis estacional. Quina cosa més curiosa!
Em va explicar que havia fet bondat a l'hora dels àpats i que això era tot. Així com tu, doncs. Constància i esperar que arribi l'hora del part per poder endrapar un bon entrepà de pernil! Ha ha ha

martachka ha dit...

Oh, sí, un bon entrepà de pernil... o de llonganissa!! I una altra cosa que tinc moltes ganes de poder fer: endrapar de gust sense quedar-me tipa a la tercera queixalada!