dijous, 28 de febrer del 2013

"Repetimos..."

Estimat bloc:

Com l'anunci aquell que feien de les natilles, a mi em toca repetir la corba de la glucèmia el mes que ve. Buf!!!

Ahir vaig anar a buscar els resultats, i de les 4 mostres que et treuen, 3 estan bé (molt bé, de fet), però 1 està una miiiiiica alt. Em vaig quedar amb una cara de "i ara què?"... Això vol dir que tinc diabetis o no? He de demanar hora a l'endocrinòleg o no? Com que el laboratori d'anàlisis és just al costat del centre mèdic, i el meu ginecòleg ahir tenia consulta, vaig aprofitar per entrar a veure si podia mirar-se els resultats i dir-me què havia de fer.

Em va dir que com que era la primera que fèiem, que estigués tranquil·la, que de moment no passava res, però que això volia dir que s'havia de repetir la prova el mes que ve, i que llavors sí que hauran de sortir tots 4 valors perfectes, si no, vol dir que sóc diabètica. Quina pressió!!! Em va dir que li porti els resultats d'ahir a la propera visita d'aquí 2 setmanes que els comentarem més amb profunditat i em farà el volant per repetir la prova... I repetir la prova voldrà dir repetir la dieta hipercalòrica de 3 dies!

Per mi la dieta aquesta és la pitjor part, molt pitjor que estar-se 3 hores a la sala d'espera del laboratori perquè et vagin traient sang... És veritat que durant aquells 3 dies vaig menjar mooooolt més sa del que menjo normalment, i que no em vaig desviar ni un pèl de la dieta que em van dir. Però les quantitats eren molt exagerades per a mi. També he d'admetre que el tercer dia era molt més fàcil cruspir-se tota aquella pila de menjar que el primer... suposo que és allò d'habituar-hi el cos. El que més em va costar sempre va ser el sopar... en canvi trobava que, proporcionalment, l'esmorzar no era res de l'altre món, i més dividint-lo en dos esmorzars com feia jo.

El sopar hipercalòric... Jo amb la meitat de tot ja hauria fet...

A part de les notícies mèdiques/nutricionals, ja hem començat a arreglar l'habitació de les baldufetes :)

Vam muntar el llitet (sense instruccions, que té el seu mèrit) que ens van fer arribar des de València (gràcies, cosineta!!) i aquest cap de setmana anem a buscar l'altre llitet a Piera (gràcies, cunyats!!). El papa de les baldufetes ja va muntar la calaixera i ja està col·locada dins l'armari, va canviar el llum de l'habitació, i ara ens falta pintar el sostre (quan vam treure el llum que hi havia, resulta que la pintura de sota era blava en lloc de groga!), decidir com posarem els llitets i com posarem el canviador que encara hem de localitzar (=comprar/heredar d'algú que ja no el faci servir), pintar d'algun color ben viu (vermell?, taronja?, verd?) els prestatges de color wengué que tenim a baix esperant que algú els pengi, comprar unes cortines, muntar els moisès...

Un llitet muntat

A més, també he començat a rentar tota la robeta que ens han anat deixant... fa una gràcia veure l'estenedor ple de robeta tan petitona!! I pensar que una personeta pot arribar a ser tan petita que pugui cabre allà dins!!

Per cert, també m'he començat a informar de tota la "burrocràcia" que haurem de patir un cop neixin les baldufetes: registre civil, padró, assignació de pediatre, mútua, seguretat social, baixes, prestacions, ajuts (si encara en queda algun d'aquí al maig)... Buffffffff... Segur que en ple segle XXI, l'era de la tecnologia i les telecomunicacions, hi hauria alguna manera més senzilla de simplificar-ho una mica tot, però no! Ens tocarà perdre més d'un matí fent cua a les administracions que toqui per tenir-ho tot en regla... Això sí que em fa mandra!!

3 comentaris:

Sança ha dit...

Ostres, quina feinada! Jo, en tot això de la "burrocràcia", encara no hi havia pensat... Potser que m'hi posi, oi?

I d'això dels ajuts, on miraràs? Gene, Estat?... (de moment el Caprabo manté l'oferta de la canastreta per als nadons acabats de néixer: "algo es algo"...).

Saps si hi ha algun web que aglutini tota aquesta informació?

martachka ha dit...

Pels tràmits que cal fer, he trobat un parell de llocs on ho expliquen força bé:

http://www.tramitsnaixement.com/

http://criatures.ara.cat/blog/2011/05/24/quins-tramits-fer-quan-neix-un-nen/ (hi ha coses que han canviat, sobretot pel que fa als ajuts)

I ahir, que vaig haver d'anar a l'oficina del padró d'aquí Terrassa per una altra cosa, vaig aprofitar per preguntar. El senyor que em va atendre em va explicar de manera molt més senzilla que tot el que explica als enllaços d'aquí dalt com s'ha de fer: 1) es veu que a l'hospital et donen uns papers del naixement del nen. 2) Has d'agafar aquests papers i anar al registre civil a registrar el nen i l'inclouen al llibre de família. 3) Amb el llibre de família vas a l'oficina del padró a empadronar el nen. 4) I amb el certificat d'empadronament, vas al CAP perquè t'assignin pediatre i incloguin el nen a la cartilla dels pares.

Resumint és això. Llavors hi ha temes de terminis, condicions (si els pares estan casats o no, pot anar un de sol al registre o hi han d'anar tots dos; el lloc on has de registrar el nen també depèn de si els pares estan empadronats al mateix domicili o no, de si el nen ha nascut al mateix municipi on viuen els pares o no), però això ja és una altra història...

El tema baixa de maternitat/paternitat ja no el tinc tan controlat... això sembla que és més el teu tema, hehehe.

D'ajudes, em sembla que es manté la dels 100€ de l'estat (als enllaços que t'he posat en parla) i sembla que també hi ha una petita ajuda de la Generalitat per al parts múltiples (http://tinyurl.com/ckjlgdm), però no he sabut trobar més ajudes per a parts d'un sol nen... Potser a partir d'aquí i dels altres enllaços pots trobar a veure què queda.

Ja no havia pensat en la canastreta del Caprabo! M'aniré a fer la targeta de seguida, per una vegada que algú regala alguna cosa no és qüestió de deixar-ho escapar! Saps si per l'arribada de 2 nadons et regalen 2 canastretes? Seria un detall...

Per cert, a l'Akí (no sé si en tens algun a prop) si et fas la targeta client, que és gratuïta, tens un 10% de descompte en els seus productes pel naixement d'un fill (no fan el 20% en el cas de bessons, ja ho vam preguntar, hehehe).

Sança ha dit...

Déu n'hi do la informació que has recollit! M'anirà molt bé per als tràmits del nen, que anem una mica peixos, i per als ajuts, que volia mirar però que no trobo el dia. Gràcies!