dimecres, 25 d’agost de 2010

Ensurt!

Estimat bloc:

M'acabo d'endur un ensurt! És una història una mica llarga, així que començo des del començament.

Tinc un client, una agència, per qui treballo poc, molt poc (en tot l'any passat vaig facturar-li uns 50€, perquè te'n facis una idea). Fa uns 3 mesos em va dir si estava disponible per participar en un projecte que va ser complicat, va ser farragós, va ser un pal de cuidadu... Després, hi va haver consultes per part del client del meu client, una altra agència, queixes que l'altra traductora i jo havíem fet la feina malament, i hores perdudes intentant justificar la feina feta.

La cosa és que fa dies que em plantejo deixar de treballar per aquest client perquè sempre tenen projectes molt complicats, paguen molt poc i si poden encara regategen, i sempre paguen tard. A més, paguen amb un xec, que he de desplaçar-me per cobrar i no cal dir que em cobren comissió per fer-ho.

Ahir, rebo un mail del meu client amb l'assumpte "Anul·lació" i em diu que aquest client seu anul·la el projecte i tornem a començar. Jo flipava... no entenia com es podia anul·lar un projecte que feia mesos que estava entregat. Ja pensava que no cobraria la feina (que la factura venç aquesta setmana), així que li vaig preguntar directament si la feina ens la pagarien o no.

I avui la project manager em respon: "però si em vas dir que encara no havies començat". I aquí sí que he flipat molt, perquè la cosa fa dies que està acabada, enviada i facturada! Així que li he preguntat: "Estem parlant del projecte X, no?". I em diu: "No, és el projecte Y!" Llavors he vist que s'havia confós...

Buffffff!! Sort!! Jo ja pensava que no cobraria els 500€ d'aquesta feina i que, a més, l'hauria de repetir!!!

Està clar que he de dir adéu a aquest client. Les persones amb qui he tractat sempre han estat molt simpàtiques i amables, però les agències que treballen per altres agències no m'interessen. Les agències subcontractades per força han de pagar tarifes baixes.

A més, l'altra agència, que entenc que és un dels clients més importants del meu client, és molt desorganitzada! Ara anul·laven un projecte perquè els arxius de traducció s'havien creat malament... i és just el que va passar amb el projecte que vaig fer jo fa 3 mesos.

Res, res... No és que em falti feina, gràcies a déu (és un dir, és gràcies a posar-hi el coll durant 3 anys), així que per ara, diré bye-bye a aquest client.